NON- PROFIT LINKÉPÍTÉS

MIT SZÓLNÁL, HA JÓTÉKONYKODÁSSAL NÖVELNÉD WEBOLDALAD HITELESSÉGÉT?

A hatékony keresőoptimalizáláshoz szükség van linkekre.
Jó ügyeket támogatni társadalmi felelősségvállalással pedig mindenki számára követendő példa.

NGO linképítés háttér nélküli kreatívja
logók

Miért ne működhetne a kettő együtt?

Most egy büdzséből, egy projekt keretében megcsinálhatod mindkettőt:

Non-profit linképítés

Nagyszerűsége ellenére egyszerű

Az évek alatt felhalmozott keresőoptimalizálási tudásunkkal és ügynökségi hátterünkkel megkeressük az arra technikailag alkalmas és jó ügyeket szolgáló alapítványokat és civil szervezeteket

…És hozzád hasonló cégekkel összekötjük őket azért, hogy a Te oldalad linkjét elhelyezzék a saját oldalukon.

Ez a program már 3 éve fut, így a tapasztalatokra támaszkodva ismerjük az előnyeit.

Igazi win-win mindenki számára

Te jól jársz, mert minőségi linket kapsz (ezáltal erősödik a keresőpozíciód) úgy, hogy közben jótékonykodtál.

Linkeket amúgy is kell építened – a non-profit linképítés versenyelőnye az, hogy a linképítésen felül még jót is teszel.

A társadalmi szervezet jól jár, mert úgy kap támogatókat, hogy nem kell érte külön kampányolnia vagy dolgoznia vele (a projekt szakmai felügyeletét mi csináljuk nekik).

Mi jól járunk, mert jót tettünk és még minimális hasznunk is volt a projekten (a profitból finanszírozzuk a programot: ha fenntartható, akkor még több szervezetnek tudunk segíteni).

Biztonságos linképítési technika

Munkánk során mindig a prémium linkek építésére fektetünk nagy hangsúlyt.
Egy linklehetőség kiértékeléséhez több tucat szempontot vizsgálunk, melyek közül néhány:

A programban szereplő oldalakat már előszűrtük neked. A közös munka során segítünk neked kiválasztani a cégedhez legjobban illő oldalakat.

Ez a linképítési technika megbízható és biztonságos, tehát az eddigi elért eredményeid biztonságban vannak.

Maga a gyakorlat nemzetközi best practice-nek számít – kiforrta magát már annyira, hogy biztonsággal tudjuk használni (és ajánlani Neked).

Mennyibe kerül 1 db minőségi NGO link?​

Olyan megoldást dolgoztunk ki számodra, ami sem az idődet nem viszi, sem a büdzsédet nem égeti: 40 000 – 70 000 Ft/link áron minőségi linket kapsz egy non-profit szervezet oldalán, melyet egyszer kell kifizetned. A link árát az adott domain DA (domain minőségi mutató) értéke szerint áraztuk be. Minél magasabb ez az érték, annál valószínűbb, hogy a magasabb árkategóriába tartozik.

Csak olyan ügyet támogatsz, amilyet szeretnél

A megállapodás során kapni fogsz egy listát a programba bevont partner szervezetekről és a kényelmedre bízzuk a választást:

MAGYARUL: CSAK ANNYI IDŐT KELL RÁSZÁNNOD, AMENNYIT RÁ AKARSZ SZÁNNI!

Nem engedünk be akárkit

A támogatható szervezeteket megszűrjük és csak olyan NGO-k közül válogathatsz, akik etikusan és átláthatóan működnek és valóban értéket teremtenek.

Ezen felül megadhatsz egy tiltólistát, hogy ha bármilyen szempont miatt egy adott szervezetet nem szeretnél támogatni (pl. mert a CSR-stratégiátok adott területre fókuszál vagy egyszerűen nem szimpatikus Neked egy szervezet).

Ugyanez vonatkozik a programba jelentkező cégekre is: ha valaki törvénytelenül üzletel és etikátlan, akkor ez nem az ő programja.

DE TE NEM ILYEN VAGY, ÚGYHOGY VÁRJUK A JELENTKEZÉSED! 🙂

3 ÉV

2020 nyarán helyeztük el az első linket, mégpedig a Csodalámpa weboldalára.

500 LINK

2023 év végéig 500 linket helyeztünk el a civil szervezetek weboldalára.

10 MILLIÓ FORINT

Több, mint 10 millió forint támogatásban részesültek a partner civil szervezetek 2023 év végéig.

36 NGO

Jelenleg 36 civil szervezet van a partneri listánkban, de ez a szám a jövőben bővülni fog.

Vajon az én cégemet erősítheti linképítés?

Derítsük ki közösen: 1 órás ingyenes és kötelezettségmentes tanácsadáson szakembereink segítenek felmérni, hogy a Te cégedhez, Te linkportfóliódhoz és Te céljaidhoz illeszkedik-e a non-profit linképítés. Azt is megmondjuk, ha más eszközökkel jobban jársz.

Add meg az adataid és keressünk egy mindkettőnknek tökéletes időpontot!

Az űrlap kitöltésével tudomásul veszem a BP Digital Adatkezelési irányelveit.

A kitöltés kötelezettségmentes.

A szervezetek jó véleménnyel vannak a programról

„A program részünkről semmit nem igényel, de tényleg. Az együttműködésünk elejétől az az érzésem, hogy minden kerek. A folyamatok tiszták, egyértelműek. Minden kérdésemre volt és van válasz.
Az ezt olvasó civil szervezetnek azt üzenem, hogy bízzon. A programnak semmilyen rizikója nincsen, így adja meg a bizalmat.
Az SOS-nél több kidolgozott program működik, így ez „csak” színesítette a palettát. Én személy szerint bízom abban, hogy 1-2 éven belül ez egy évi fix 500 000 Ft bevételt biztosít számunkra.”

Romet-Balla Ágnes

SOS – GYERMEKFALU MAGYARORSZÁGI ALAPÍTVÁNYA

„Jellemzően 1.5-5M forintos támogatásokkal dolgozunk, így nekünk eddig hiány volt a kis összegű, könnyebben megszerezhető támogatások terén. Nektek hála tudtunk ebbe az irányba fejlődni, így még biztosabbá és kiszámíthatóbbá vált a működésünk.
Könnyű volt csatlakozni, rugalmasak vagytok a szerződés kapcsán és mindössze 5-10 perc munkánk van egy beérkező támogatóval. Jó szívvel ajánlom a programot.”

Guzsaly Péter

SKOOL alapítvány

„A linképítési program hozzájárul ahhoz, hogy új potenciális támogatók ismerjék meg a Csodalámpa tevékenységét. Mindig a kapcsolatfelvétel a legnehezebb egy új partnerrel, és ezt a program megoldja.
Régóta küzdünk azzal, hogy hogyan tudnánk minél több olyan támogatót szerezni, akik lehetőleg sokszor vagy tartósan, kisebb összegű adományokkal járulnak hozzá missziónk teljesítéséhez. A program remélhetőleg hosszabb távon segít kiegyensúlyozni a cash-flow-nkat.”

Patzauer Éva

Csodalámpa Alapítvány

A marketing szakma is szereti a non-profit linképítést

„A BP Digital programja olyan win-win modellre épülő üzleti modell, ami non-profit szervezeteknek segít for-profit, marketing szempontok mentén monetizálni a weboldalukat. Az egyszerű, de nagyszerű megoldással a civil szervezetek transzparens módon juthatnak komoly támogatáshoz.“

Papp-Váry Árpád

Magyar Marketing Szövetség alelnöke, Budapesti Metropolitan Egyetem rektorhelyettese

“Minden vállalkozás számára kulcskérdés, hogy hol jelennek meg a keresőkben. A keresőoptimalizálás egyik alapköve pedig a linképítés. Ezt összekötni non-profit szervezetek megsegítésével rendkívül okos és példaértékű dolog!“

Farkas Zsolt

Ügyvezető, Evolut

„Korrekt csapat, szakmailag megalapozott és társadalmilag felelős kezdeményezés. Nem láttam még hasonló programot Magyarországon és bízom benne, hogy sokan állnak a támogatói oldalra.”

Szabó-Dudás Péter

Head of Digital, Markweb digital

Gyakran kérdezik…

Cégpolitika kérdése, de a program for-profit alapon is működik. A legtöbb támogató vállalat a marketingbüdzséjéből fizeti a non-profit linkeket.

Van időd és kedved ahhoz, hogy elmagyarázd egy civil szervezet vezetőjének azt, hogy mi a linképítés és miért állapodjon meg veled? Eddig összesen 300+ órát töltöttünk el civil szervezetek vezetőivel, hogy transzparens keretek között tudjanak döntést hozni a programhoz csatlakozásról. Direktben is megpróbálhatsz non-profit szervezeteket támogatni, ugyanakkor a velünk való együttműködés az ezzel járó „fejfájást”, munkaidőt és költséget megspórolja Neked.

A civil szervezeteket komoly szűrők mentén vizsgáljuk. A programba nem tud bekerülni illegális tevékenységet folytató szervezet.

Az elhelyezett link minőségi paramétereit ellenőrizzük, hogy biztos eredményt kapj.

A hozzáadott értékünk a folyamatban az, hogy pénzt, időt és büdzsét spóroljunk Neked azáltal, hogy szaktudást és szervezést rakunk a programba.

A hagyományos linképítés során egy általad megírt tartalomban lévő kulcsszóra helyezed el a linkedet és ezt a tartalmat publikálod egy másik domainen.

A non-profit linképítés abban különbözik, hogy itt nincs tartalom, hanem a logótokat töltik fel a civil szervezetek, és abban lesz a linked is elhelyezve.

A kulcsszóra optimalizált tartalom értékesebbnek számít a kereső szemében, mert az valamilyen keresési szándékot elégít ki. Ugyanakkor, hitelesebb leszel, ha több helyen is látja a linkedet az algoritmus. Arra kell nagyon figyelni, hogy kerüld a spammy, kevésbé hiteles oldalakat, a linkfarmokat vagy a PBN-eket.

A BP Digital programjának a keretén belül erre nincs lehetőség. Ugyanakkor, ha a te cégprofilodba beleillik, hogy valamelyik civil szervezet oldalára készíts tartalmat, számukra releváns témában, úgy megkeresheted őket direktben ezzel kapcsolatban.

A linkelhelyezés díját egyszer kell kifizetned és az korlátlan ideig lesz kint az adott civil szervezet oldalán.

Minden civil szervezet partnerünk egyénileg bírálja el, hogy mely linkeket fogad és melyeket nem. Előfordult már, hogy volt olyan ügyfelünk, akinek a linkjét nem szerette volna elhelyezni, mert a cég például korhatáros témában működött, vagy szerencsejátékkal foglalkozott.

A kitöltés kötelezettségmentes.