Backlink audit

A honlapra mutató külső hivatkozásoknak fontos szerepük van SEO szempontból. Ha szeretnéd a találati listán elért helyezéseidet javítani, és növelni oldalad organikus forgalmát, akkor a külső linkek a legtöbb kompetitív témában megkerülhetetlenek.

Nem volt ez mindig így. Korábban a Google csupán az oldalak tartalmát mérlegelve alakította ki a találati listákat, de a PageRank algoritmus megváltoztatta a játékot. A tartalmak elemzése mellett a Google elkezdte figyelni az oldalra mutató hivatkozások számát is. 

A Pingvin algoritmus frissítés óta pedig a hivatkozások száma mellett, már azok minőségét is figyelembe veszi a keresőóriás a találati lista kialakításánál, így az oldalra mutató külső hivatkozások növelése, a linképítés, az egyik legeredményesebb SEO eszközzé vált. 

A jelentős keresési mennyiséggel rendelkező témákban a legtöbb jó pozícióban rangsoroló weboldal figyelembe veszi az alapvető technikai SEO elveket, oldalukat kulcsszóra optimalizálják. A különbséget gyakran a Google szemében kiemelten fontos külső hivatkozások jelentik.

A minőségi linkek szerzése azonban nem egyszerű.

Sokan keresik a kiskapukat, készítenek saját piramisjáték-szerű hálózatokat linkszerzés céljából, vagy épp adnak el linkgyűjtő oldalakról származó hivatkozásokat prémium linkként. A rövidebb utat kereső linképítők munkája azonban sokszor nemcsak eredménytelen, hanem egyenesen káros.

A káros linkek azonosítása és eltávolítása azonban lehetséges.

Ebben segít a Backlink Audit.

Mi az a Backlink Audit?

Backlink Audit során elemezzük az oldaladra mutató külső hivatkozásokat, azonosítjuk a megbízható forrásból származó linkeket, a semleges oldalakat és a káros linkeket is. 

A káros linkeket disavow fájl segítségével küldheted meg a Google felé, így őrizve meg oldalad hitelességét. A kapott listával megkeresheted a linkelő oldalakat is, a külső hivatkozás eltávolítására kérve őket.

A káros linkek azonosítása mellett, igény esetén segítünk a linkek eltávolításában és a disavow fájl megfelelő feltöltésében is.

Lépj velünk kapcsolatba!

Szakértői csapatunkkal a keresőoptimalizálás minden területén tudunk segíteni.

hello@bpdigital.hu
+36 20 319 1702

Mikor lehet szükséged Backlink Auditra?

1. Ha szeretnéd növelni oldalad organikus forgalmát

Az oldalad technikailag rendben van. Tartalmaidat optimalizáltad. Linkeket is építesz, azonban nem jönnek a várt eredmények. Ismerős?

A BP Digitalnál szeretjük elkerülni a hasonló helyzeteket. A keresőoptimalizálást nem érdemes elkülönített alterületekre osztani, hanem az egyes részek összegét javasolt nézni.

Célunk minden esetben az organikus forgalom növelése. 

Ha szeretnéd linképítéssel javítani helyezéseidet, akkor érdemes a meglévő linkjeidet is elemezni, hogy azok ne hátráltassanak a céljaid elérésben!

2. Ha volt már eredménytelen linképítés kampányod

A linképítés sajnos nem egy olyan eszköz, amit egyszer használunk, kikapcsoljuk, majd el is felejthetjük. Ha korábban próbálkoztál már linképítéssel, akkor nagy a valószínűsége, hogy az épített linkek jelenleg is élesek. 

Eredménytelen volt a linképítés?

Akkor elképzelhető, hogy alacsony hitelességű vagy kifejezetten káros oldalakról kaptál linkeket. 

Backlink Audit során azonosítjuk a helyezéseket potenciálisan negatívan érintő linkeket, hogy eltávolíthasd a növekedés útjában lévő akadályokat.

Hogyan néz ki egy Backlink Audit?

Először elemezzük az összes fellelhető, oldaladra mutató hivatkozást. 

A linkek feltérképezéséhez a lehető legtöbb adatforrást használjuk. Építünk a Google Search Console adataira is, de olyan jelentős adatbázissal rendelkező SEO eszközöket is használunk, mint az Ahrefs vagy az SEMrush.

Ezután linkjeidet a hivatkozó oldalak típusa szerint kategorizáljuk. Azonosítjuk a honlapodra külső hivatkozással mutató linkgyűjtő oldalakat, privát bloghálózatokat és értékeljük az alacsonyabb hitelességű és kifejezetten hasznos linkeket is. 

Több száz oldal backlink profiljának elemzése során létrehoztunk egy kiterjedt adatbázist a hazai ismert privát blog hálózatokról és káros linkgyűjtő oldalakról is.

Ha mégis ismeretlen hivatkozó oldallal találkoznánk, azt a népszerű SEO mérőszámok (Domain Rating, Spam Score) mentén történő elemzésen túl szakértőink manuálisan is átnézik, és felmérik az oldaladra gyakorolt hatását.

A Backlink Audit eredménye a SEO szempontból ideális linkek azonosítása, amelyhez hasonló oldalakkal érdemes folytatni a linképítés. 

A káros linkek listája segítséget nyújt a disavow fájlba tartozó URL-ek kiválasztásában, amivel megőrizheted weboldalad hitelességét.

Tovább olvasnál?

Az ideális linképítési technikákról, a káros linkek azonosításáról, a PBN és toxikus linkekről több cikket is publikáltunk, melyek segítségével elmélyítheted tudásodat a témában.

Dolgozz velünk!

Ne bízd a véletlenre Backlink profilod elemzését! Csapatunknak több éves tapasztalata van Backlink Auditok készítésében. A legnagyobb magyar brandeket és magas látogatottságú külföldi portálokat segítettünk már, hogy linképítési kampányaikból a legtöbbet hozzák ki.

AJÁNLATKÉRÉS

Segítségre van szükséged honlapod keresőoptimalizálásához? Vagy csak felkeltettük az érdeklődésedet? Töltsd ki az űrlapunkat, és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Mi történik ajánlatkérés után?

  • 1. Egyeztetés

    Miután kitöltötted a kapcsolati űrlapot egyeztetünk veled céljaidról, egyedi ajánlat elkészítéséhez szükséges infromációkat kérünk tőled.

  • 2. Egyedi elemzés és Ajánlat

    Személyre szabott ajánlatot küldünk számodra, amely az optimalizálási területek mellett, konkrét módszereket, költségkeretet és a projekt javasolt hosszát is tartalmazza.

  • 3. Közös munka

    Az ajánlat elfogadása és a szerződés megkötése után csapatunk készen áll, hogy növekvő pályára állítsuk organikus forgalmad.